ZOGO... SI AI GASIT!
IMG-LOGO
ICON
ICON 0

Micul dejun al campionilor

IMG-BLOG

Suntem obisnuiti ca atunci cand luam un mic dejun sanatos, sa alegem iaurtul cu cereale. Dar ce facem daca avem o intoleranta la lactoza, gluten sau avem nevoie de o alimentatie cu aport scazut de zahar?

Iata o varianta sanatoasa si usor de pregatit :

Ingrediente:

  • 2 linguri fulgi de hrisca
  • 1 lingura seminte de chia
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte de canepa
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 1 lingura de nuci
  • 3 curmale
  • 100 -150 g de fructe de padure proaspete sau congelate

Mod de preparare :

Pune fructele de padure in blender, toarna peste ele 100 ml apa incalzita la 800 sau lapte de migdale cald, daca ai ales fructele congelate; adauga amestecul de seminte de mai sus, curmalele si nucile si porneste blender-ul timp de 2 min, pana obtii o compozitie cremoasa. Pune acest amestec intr-un castron si imbogateste-l cu seminte de rodie, pentru o doza buna de antioxidanti dar si un gust racoritor sau decoreaza-l cu nuci, goji sau mei expandat. Fii creativ!

displayLikeBox: 1