ZOGO... SI AI GASIT!
IMG-LOGO
ICON
ICON 0

Cum sa stimulezi dezvoltarea copiilor, folosind casutele pentru papusi

IMG-BLOG

Beneficiile jocului cu casutele pentru papusi

 

Casutele in miniatura continua sa reprezinte o jucarie incantatoare si populara, apreciata atat de copii, cat si de adulti. Jucandu-se cu casutele, copiii sunt antrenati intr-un joc al imaginatiei, ceea ce le ofera beneficii educationale importante pentru dezvoltarea intelectuala si sociala. Cand copiilor le este stimulata imaginatia, ei sunt capabili sa exploreze liber si sa invete despre lumea din jurul lor. In timpul jocului, copiii folosesc reprezentari simbolice pentru obiectele si actiunile pe care le exploreaza. Cand acestia joaca un rol si intra intr-un dialog, isi dezvolta abilitatile sociale, emotionale si intelectuale. Potrivit expertilor in dezvoltarea copilului, jocul de rol ii ajuta sa dobandeasca incredere in sine si este, de asemenea, o componenta cheie a invatarii.

Idei de activitati de invatare si joaca


Va prezentam mai jos cateva activitati pentru ca cei mici sa-si extinda procesul de invatare, in contextul jocului cu casutele pentru papusi.


• Invitati copiii sa interpreteze evenimentele care se desfasoare intr-o zi obisnuita, aranjandu-le in ordinea fireasca, incepand cu dimineata si sfarsind cu seara.
• Invitati-i sa-si reorganizeze casa pentru papusi, pentru a gazdui mai multe persoane.
• Ajutati-i sa caute si sa utilizeze diverse obiecte din casa pentru a crea mobilier pentru papusi si decoratiuni. Un capac de la o sticla mica de apa ar putea deveni un castron sau o oala pentru papusi, spre exemplu.
• Oferiti copiilor un scenariu pe care sa-l rezolve. Incurajati-i sa ia roluri diferite in familie si apoi sa gaseasca o solutie pentru diverse situatii. De exemplu, toti membrii familiei doresc sa se uite la televizor, dar toti vor sa vada ceva diferit.
• Explorati conceptele matematice invitandu-i, in functie de varsta, sa masoare suprafata pardoselilor din casa papusii sau sa exerseze adaugarea si scaderea, in contextul jocurilor de rol: am aranjat masa pentru patru persoane, dar acum ni se alatura inca doi oameni. Cate persoane sunt la masa?
• Incurajati-i sa efectueze anumite sarcini zilnice pentru intretinerea unei case.

 

Gasiti aici o gama variata de casute pentru papusi. Spor la joaca!

displayLikeBox: 1